Páginas

Sopa de abóbora / Pumpkin soup


Adoro a sopa de abóbora com natas aromatizadas de alecrim do livro "Legumes sem desculpas". Hoje deixo-vos a minha versão desta sopa para o dia a dia.

Ingredientes
2 batatas médias cortadas em 6 partes
1 cebola picada 
2 dentes de alho picadas
500 gr de abóbora cortada
1 colher de café de gengibre
1 colher de café de cominhos
Azeite 
Sal
Água

Preparação
Na panela de pressão refogue todos os legumes com o azeite durante alguns minutos. Adicione os temperos e a água e feche a panela. Depois de ferver deixe cozinhar por 15 minutos e desligue a panela. Quando sair toda a pressão triture a sopa com a varinha mágica e rectifique o tempero se necessário.

***


I love the pumpkin soup with seasoned cream from the portuguese book "Legumes sem desculpa". Today I present you with an every day version of this soup.

Ingredients
2 medium potatoes, chopped in 6 pieces
1 onion, chopped 
2 cloves of garlic, minced  
500g pumpkin chopped 
1 teaspoon of ground ginger 
1 teaspoon of ground cumin 
2 tbsp of olive oil 
Salt 
Water

Method
Heat 2 tbsp olive oil in a pressure cooker, then add all peeled, deseeded and chopped vegetables and cook for 5 mins. Add the spices and the water, close the pressure cooker  and bring to the boil, then simmer for 10 mins. Puree the vegetables in a blender or food processor and seasoned to taste.

Note: you can do this recipe in a saucepan only need to adjust cooking time.

Sem comentários:

Enviar um comentário